Ηatha Υoga στο Porosea

Tο Σάββατο θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε μάθημα Hatha Yoga από την Αλεξία Κατσίγερα.

Η Hatha Yoga είναι μια πανάρχαια επιστήμη του νου με άσκηση του σώματος (asanas), σωστή αναπνοή (pranayama), τεχνικές χαλάρωσης και τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης. Ιδανική για αυτούς που θέλουν να βελτιώσουν τη στάση του σώματός τους, να γυμναστούν ενσυνείδητα και να ξεκινήσουν ένα νέο τρόπο ζωής απομονώνοντας το άγχος.
Είναι κατάλληλη για άτομα όλων των ηλικιών και κάθε φυσικής κατάστασης.
Όσον αφορά το σώμα η yoga έχει εξαιρετικά θετική συνεισφορά στο να αυξήσουμε το μυϊκό τόνο, τη δύναμη, την αντοχή και την ελαστικότητα του σώματος. Η άσκηση της yoga βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία όλων των απαραίτητων συστατικών που μεταφέρει το αίμα για να τροφοδοτήσει το σώμα μας με υγεία, ευεξία και ενέργεια. Η yoga τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα όποτε το ενδεχόμενο των ασθενειών ελαττώνεται σημαντικά και αυξάνεται ο αυτοσεβασμός.

Την ώρα και την τοποθεσία θα την βρείτε στο πρόγραμμα.
Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο 6932349849 ή στο email alexiakatsigera@gmail.com

Λίγα λόγια για την Αλέξια Κατσίγερα
Η γνωριμία της με τη γιόγκα ξεκίνησε το 1998 παρακολουθώντας για ένα χρόνο μαθήματα του συστήματος satyananda yoga, αλλά σαν πρώτη της δασκάλα θεωρεί την Jenny Cοlbourne , την ιδρύτρια του illium center και εκτοτε η γιόγκα αποτελεί μέρος της καθημερινής της ζωής  Στη διαδρομή της στο μονοπάτι της αυτογνωσίας έχει αποκτήσει το Α’ βαθμό στη θεραπεία του Ρέικι, και δίπλωμα ρεφλεξολογίας και σιατσου μασάζ. Συνεχίζοντας την πρακτική της για αρκετά χρόνια βίωνε τις θετικές αλλαγές στο σώμα, στο νου και τη ζωή της, αυτό την έκανε να αποφασίσει να μοιραστεί την εμπειρία της με τους συνανθρώπους γύρω της και το 2004 ίδρυσε  το σώμαyoga.

Το 2005 ταξίδεψε στην Ινδία και φοίτησε στο  shivananda ashram στην Kerala με σκοπό να εμβαθύνει τη σπουδή της στην πρακτική της Γιόγκα και στην εσωτερική της αναζήτηση.  Η πιο συναρπαστική «σχολή» όμως που παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια είναι η ιδία η Ζωή. Για αυτό και συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον τη σπουδή της γύρω από τη yoga και την αυτογνωσία παρακολουθώντας σεμινάρια, διαλέξεις και μαθήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό θεωρώντας πολύ σημαντικό να παραμένει πάντα μαθητής σ’ αυτή τη ζωή. Οι αγαπημενοι της δάσκαλοι,που την βοηθήσαν να εμβαθύνει την πρακτική της εσωτερικά είναι η Angela Farmer και Ο Viktor Van Kooten .

Στο μάθημα της είναι εμφανής ο σεβασμός στην ελευθερία, στην βιωματική εμπειρία και στην αναζήτηση της αρμονίας και της προσωπικής αλήθειας και η πρόθεση της στη διδασκαλία της είναι να βοηθήσει τους μαθητές να ανακαλύψουν το δικό τους δρόμο στην αυτογνωσία με έμφαση στην ασφάλεια και την επίγνωση.

Διδασκει Hatha yoga, yoga για εγκύους, kids yoga και yoga για μητέρες μαζί με τα μωρά ή τα νήπια μετά από προσωπική εμπειρία και πρακτική με το δικό της μωρό.

(Εχει φοιτήσει στο Birthlight, στο yogabeez international και έχει κάνει σεμινάρια kids yoga με τον Greville).

facebook: SomaYoga