Η WSL– MastersPool είναι μια λίγκα κολυμβητικών αγώνων πισίνας κατηγοριών Masters που διεξάγεται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς της KOE και τους κανόνες ασφαλείας για τους συμμετέχοντες, καθώς και τον κανονισμό ηθικής ακεραιότητας (Code of Ethics) της WORLD AQUATICS.

Όλοι οι αγώνες θα μετρούν για πρόκριση σε πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους  κολυμβητικούς αγώνες Masters

Live Streaming

Όλες οι αγωνιστικές της WSL  κατηγορίας Swimming Maters Pool θα καλύπτονται από ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου σε ειδικά διαμορφωμένη σελίδα στον ιστότοπο της διοργάνωσης. Η διαδικτυακή μετάδοση θα γίνεται με δύο σταθερές κάμερες στον αγωνιστικό χώρο, μια επιπλέον υποβρύχια και 2 κινητές για πλάνα μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο (συνεντεύξεις κ.α). Επίσης στην μετάδοση θα υπάρχουν γραφικά με τις σειρές εκκίνησης, τα αποτελέσματα, λογότυπα και βίντεο χορηγών στα διαλείμματα και στα κενά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Σε συνεργασία με την ΚΟΕ, θα προγραμματιστούν βάσει του ετήσιου αθλητικού καλεντάρι ένας αριθμός κολυμβητικών αγώνων masters. Οι αγώνες θα διεξάγονται βάσει των κανονισμών της ΚΟΕ,  με  επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση και πιστοποιημένους κριτές κολύμβησης.

Όλοι οι αγώνες θα μετρούν για πρόκριση σε Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους κολυμβητικούς αγώνες Masters


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βαθμολόγηση Σωματείων στην WSL MastersPool league 

Η βαθμολογία κάθε σωματείου προκύπτει ως  άθροισμα των επιμέρους βαθμολογιών των αθλητών του στα ατομικά  αγωνίσματα (9,7,6,5,4,3,2,1) ανά κατηγορία και των βαθμολογιών των σωματείων στα αγωνίσματα σκυτάλης (18,14,12,10,8,6,2).

Οι βαθμολογίες του συνόλου των αγώνων θα προστεθούν ώστε να έχουμε τα 3 καλύτερα σωματεία (Άνδρες, Γυναίκες και Γενική).
Οι βαθμολογίες από μικτές ομάδες (αγωνίσματα σκυτάλης) θα προστίθενται μόνο στην Γενική βαθμολογία των σωματείων και όχι στις βαθμολογίες Ανδρών ή Γυναικών.
Οι βαθμολογίες ανά αγώνα και κατηγορία θα δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο.

 

Βαθμολόγηση Αθλητών στην WSL MastersPool league

Η βαθμολογία των αθλητών θα προκύπτει από τον πίνακα βαθμολόγησης της WORLD AQUATICS ανά ατομικό αγώνισμα και  κατηγορία Master (δεν λαμβάνονται υπόψη τα αγωνίσματα σκυτάλης).

Στη συνολική βαθμολογία κάθε αθλητή θα λαμβάνεται υπόψη  μόνο το αγώνισμα με την μεγαλύτερη βαθμολογία από το σύνολο των αγωνισμάτων που έλαβε μέρος σε κάθε αγώνα.

 

Φόρμουλα βαθμολόγησης 

Η βαθμολογία υπολογίζεται από την επίδοση του αθλητή (T) και τον χρόνο βάσης σε δευτερόλεπτα (Β) από τον πίνακα με τα ρεκόρ ανά αγώνισμα και ηλικιακή κατηγορία της WORLD AQUATICS. Ο παρακάτω τύπος χρησιμοποιείται και για τους MVP του κάθε αγώνα.

P = 1000 * ( B / T )3

Ατομικά
αγωνίσματα

Ομαδικά Αγωνίσματα
Σκυτάλες

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Κατηγορίες απονομών της  WSL – MastersPool
Γενικές & ηλικιακές ανά 5ετία


Most Valuable Player (MVP)

MVP αγώνα
Άνδρας και γυναίκα με την καλύτερη βαθμολογία στον κάθε αγώνα.

MVP Πρωταθλήματος WSL – MastersPool
Άνδρας και γυναίκα με την καλύτερη βαθμολογία στο πρωτάθλημα συνολικά.Έπαθλα 
WSL – MastersPool
Θα υπάρχουν πολλά και διαφορετικά έπαθλα για τους νικητές των κατηγοριών.
Επίσης, όσοι τερματίσουν σε όλους τους ενταγμένους αγώνες θα πάρουν μέρος σε κλήρωση στην οποία θα μοιραστούν προσφορές χορηγών.

Με την ολοκλήρωση όλων των αγώνων θα γίνει ανάδειξη των 3 κατηγοριών για την Πρωταθλήτρια ομάδα (Βαθμ. Ανδρών, Γυναικών και Γενική) καθώς και των 3 πρώτων Βαθμολογικά κολυμβητών και κολυμβητριών.

Στη διοργάνωση μπορούν να συμμετέχουν οι κολυμβήτριες/τές που διαθέτουν αθλητικό δελτίο, το οποίο έχει εκδοθεί από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και ανήκουν σε κάποιο αναγνωρισμένο σωματείο.

Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα για τους κολυμβητές που δεν ανήκουν σε αναγνωρισμένο σωματείο από την ΚΟΕ,  να εκδίδουν αθλητικό δελτίοKOE και να λαμβάνουν μέρος στους αγώνες ως ανεξάρτητοι.

Με αυτό το τρόπο θα λαμβάνουν μέρος εντός συναγωνισμού και θα παίρνουν κανονικά τους προσωπικούς βαθμούς ως αθλητές.

Οι ανεξάρτητοι κολυμβητές δεν θα μπορούν να στελεχώνουν ομαδικά αγωνίσματα με επίσημες ομάδες παρά μόνο εκτός συναγωνισμού με άλλους ανεξάρτητους κολυμβητές ή όχι.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Κάλεσμα προς Σωματεία και προπονητές κολύμβησης

Με την έναρξη της συνεργασίας της εταιρείας μας whynot και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ),  καθώς και μετά  την προκήρυξη των αγώνων MastersPool (WSL) ακολούθησε ένα πρωτόγνωρο ενδιαφέρον από  κολυμβητές και αθλούμενους γενικότερα.

Αντιλαμβανόμενοι λοιπόν ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από κολυμβητές μεγαλύτερης ηλικίας  που επιθυμούν να επιστρέψουν στις πισίνες αγωνιστικά,  αλλά και ένας σημαντικός αριθμός από  αθλούμενος που τους ενδιαφέρει να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους στον υγρό στίβο, θεωρούμε υποχρέωση μας να συμβάλλουμε και εμείς από την πλευρά μας στην προσπάθεια και στις πρωτοβουλίες της  Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) ώστε αυτή η τάση να ενισχυθεί περισσότερο.

Με την πρωτοβουλία μας αυτή, καλούμε λοιπόν τα σωματεία που ανήκουν στον δυναμικό της ΚΟΕ  και τους προπονητές κολύμβησης που ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της κολύμβησης Masters στην Ελλάδα να αποστείλουν τα στοιχεία τους στο emailcontact@whyn.gr. Εμείς με την σειρά μας θα δημιουργήσουμε στην ιστοσελίδα μας μια λίστα με σωματεία και προπονητές που υποστηρίζουν την κολύμβηση Masters και στους οποίους θα μπορέσουν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι κολυμβητές – αθλητές αλλά και αθλούμενοι για περαιτέρω πληροφορίες.

Ίσως ήρθε η ώρα για αρκετούς κολυμβητές να γυρίσουν στις πισίνες ανοίγοντας το δρόμο και για πολλούς περισσότερους που δεν το είχαν τολμήσει σε νεότερη ηλικία. 

ΣΩΜΑΤΕΙΟΕΔΡΑΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΩΜΑΤ.ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣE-MAIL
Α.Ο ΩΚΕΑΝΟΣΟ.Α.Κ.Κ.ΑΔαμασιώτης Δημήτρης2106850920info@aooc.gr
Ηλυσιακός AOΚολυμβητήριο ΙλισίωνΡοντογιάννης Αλέξανδρος 6944528657rodo117@yahoo.gr
ΩΚΕΑΝΟΣ sports centerΠαλλήνηΔαμασιώτης Δημήτρης2130020015info@okeanos-sc.gr
Ποσειδώνας ΙλισίωνΑθλητικό Κέντρο Ιλισίων6983650945giannisbro@hotmail.com
ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣΑλιμοςΒαρβάρα Πλατή6938644626
Α.Σ Φυλής ΑρίωνΚολυμβητήριο Άνω ΛιοσίωνΔέδε Ντορίτα6906890552ariwn_fylhs@hotmail.com
ΕΠΕΙΟΣ ΗΛΙΔΑΣΚολυμβητήριο Αμαλιάδας ΗλείαςΣάκκος Θεώδορος6944595345epeios@hotmail.com
ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΞΩΝΕθνικό Κολυμβητήριο ΘεσσαλονίκηςΔεβές Δημήτριος6947948490jimdeves@yahoo.gr
ΠαναθηναϊκόςΑ.ΟΟ.Α.Κ.Κ.ΑΔεμέτης Βασίλης6973576121paoaquatics@gmail.com
ΕΥΒΟΪΚΟΣ Γ.Α.Σ ΚολύμβησηςΔημοτικό Κολυμβητήριο ΧαλκίδαςΓλωσσιώτης Απόστολος6977474820evoikosgas.swim@gmail.com
ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΡΟΔΟΠΗΣ (ΝΕΡΟ)Κολυμβητήριο ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ/ΔΠΘΜπεκιάρης Αλέξανδρος6945552584bekalex@phyed.duth.gr
ΝΟΒΑΕΑΚ ΒόλουΣελήνης Κωνσταντίνος6979767723kostas.selinis@gmail.com
CB SWIMMING seaΠλαζ ΒουλιαγμένηςΜποφίλιος Χρήστος6972229902cbofilios@gmail.com
CB SWIMMINGΟ.Α.Κ.Κ.ΑΜποφίλιος Χρήστος6972229902cbofilios@gmail.com
Ζακυνθινη Ένωση Υγρού ΣτίβουΑθλητικό Κέντρο ΖακύνθουΣιούτας Κωνσταντίνος6976159749kostas.sioutas@gmail.com
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣΚολυμβητήριο ΚολώνουΜπεϊντάρης Νικόλαος2130343603aoippokampos@hotmail.com
ΑΛΙΜΟΣ Ν.Α.ΣALMA CLUB -ΑΛΙΜΟΣΜπλάνας Γεώργιος6945230604gmplanas@yahoo.com
Ο.Ε.Α. & Ν.Α.ΒΟΛΟΥΕ.Α.Κ. ΒΟΛΟΥΜαλαμούσης Κωνσταντίνος6945045614oeanavolos@yahoo.gr
Masters ΑΣ ΑΣΤΕΡΙΑΣΔημοτικό κολυμβητήριο ΚατερίνηςΠαπανικολάου Ανδρέας6974062457asasterias15@gmail.com
Πρωτέας Ναυταθλητικός όμιλος ΚαλύμουΑνοιχτό Δημοτικό κολυμβητήριο ΚαλύμνουΓλυνάτσης Μιχαήλ6942857234proteasnokalymnou@hotmail.com & michael-glynatsis@hotmail.gr