Η WSL– MastersPool είναι μια λίγκα κολυμβητικών αγώνων πισίνας κατηγοριών Masters, βασισμένη σε διεθνή πρότυπα (FINA) και κανόνες της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΚΟΕ).

Όλοι οι αγώνες θα μετρούν για πρόκριση σε πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους  κολυμβητικούς αγώνες Masters

Live Streaming

Όλες οι αγωνιστικές της WSL  κατηγορίας Swimming Maters Pool θα καλύπτονται από ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου σε ειδικά διαμορφωμένη σελίδα στον ιστότοπο της διοργάνωσης. Η διαδικτυακή μετάδοση θα γίνετε με δύο σταθερές κάμερες στον αγωνιστικό χώρο, μια επιπλέον υποβρύχια και 2 κινητές για πλάνα μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο (συνεντεύξεις κ.α). Επίσης στην μετάδοση θα υπάρχουν γραφικά με τις σειρές εκκίνησης, τα αποτελέσματα, λογότυπα και βίντεο χορηγών στα διαλείμματα και στα κενά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Σε συνεργασία με την ΚΟΕ, θα προγραμματιστούν βάσει του ετήσιου αθλητικού καλεντάρι πέντε κολυμβητικοί αγώνες masters. Οι αγώνες θα διεξάγονται βάσει των κανονισμών της ΚΟΕ,  με  επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση και πιστοποιημένους κριτές κολύμβησης.

Όλοι οι αγώνες θα μετρούν για πρόκριση σε Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους κολυμβητικούς αγώνες Masters


Πιθανοί προορισμοί – Κολυμβητήρια
Αττική (αγώνες 2)
Β. Ελλάδα (αγώνας 1)
Κρήτη (αγώνας 1)
Πελοπόννησος (αγώνας 1)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βαθμολογία ομάδων

Η βαθμολογία των ομάδων θα ακολουθεί τα πρότυπα της ΚΟΕ. Κάθε κολυμβητής θα βαθμολογείται  ανάλογα με την τελική του θέση στην 8άδα.   Για τα ατομικά αγωνίσματα θα παίρνει από 9 – 1 βαθμό ( 9,7,6,5,4,3,2,1), ενώ για τα ομαδικά 18 – 2 βαθμούς (18,14,12,10,8,6,4,2), οι οποίοι θα προστίθενται στην τελική βαθμολογία της ομάδας.

Βαθμολογία αθλητών

Η βαθμολογία των κολυμβητών θα στηριχθεί στα πρότυπα της FINA. Κάθε κολυμβητής-τρια ανάλογα με τον τελικό χρόνο του αγωνίσματος που θα λάβει μέρος θα βαθμολογείτε βάση του πίνακα point scoring. Ο πίνακας δίνει βαθμούς αναλογικά με την απόσταση σε δευτερόλεπτα από το Παγκόσμιο ρεκόρ του κάθε αγωνίσματος και ο καλύτερος χρόνος θα παίρνει 1100 βαθμούς.

Ατομικά
αγωνίσματα

Ομαδικά Αγωνίσματα
Σκυτάλες

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Κατηγορίες απονομών της  WSL – MastersPool
Γενικές & ηλικιακές ανά 5ετία


Most Valuable Player (MVP)

MVP αγώνα
Άνδρας και γυναίκα με την καλύτερη βαθμολογία στον κάθε αγώνα.

MVP Πρωταθλήματος WSL – MastersPool
Άνδρας και γυναίκα με την καλύτερη βαθμολογία στο πρωτάθλημα συνολικά.Έπαθλα 
WSL – MastersPool
Θα υπάρχουν πολλά και διαφορετικά έπαθλα για τους νικητές των κατηγοριών.
Επίσης, όσοι τερματίσουν σε όλους τους ενταγμένους αγώνες θα πάρουν μέρος σε κλήρωση στην οποία θα μοιραστούν προσφορές χορηγών.

Από τους 5 αγώνες θα προστίθενται οι 4 καλύτερες βαθμολογίες ανά κολυμβητή και ο αγώνας με την χειρότερη βαθμολογία θα εξαιρείτε.

Σε κάθε αγώνα θα υπάρχει ξεχωριστή βράβευση καλύτερου κολυμβητή – κολυμβήτριας.

Στο τέλος και τον 5 αγώνων θα γίνει βράβευση 3 κατηγοριών για την Πρωταθλήτρια ομάδα (Βαθμ. Ανδρών, Γυναικών και Γενική) καθώς και των 3 πρώτων Βαθμολογικά κολυμβητών και κολυμβητριών.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1, Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 2-4 αγωνιστικές ενότητες, σε τελικές σειρές σε μορφή ανοιχτής κατηγορίας. Οι κολυμβήτριες/ές θα τοποθετούνται σε σειρές βάσει του χρόνου τους. Η κατάταξη θα γίνεται ξεχωριστά για κάθε κατηγορία.

2. Κάθε σύλλογος συμμετέχει με απεριόριστο αριθμό κολυμβητριών/ών και μία ομάδα στα ομαδικά αγωνίσματα.

3. Οι κολυμβήτριες/ές έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε 2 ατομικά αγωνίσματα το πολύ και σε 1 ομαδικό αγώνισμα ανά αγωνιστική ενότητα. Οι αθλητές δεν επιτρέπεται να υπερβούν τα 4ατομικά αγωνίσματα.

4. Η σύνθεση των ομαδικών αγωνισμάτων θα αποτελείται από κολυμβήτριες/ές του ιδίου σωματείου.

5. Η κατάρτιση των σειρών θα γίνει με βάση τις επίσημες επιδόσεις. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν, η κατάρτιση θα γίνεται με βάση τον αριθμό μητρώου των συμμετεχόντων αρχίζοντας από τον μικρότερο.

6.Δικαίωμα συμμετοχής στους συγκεκριμένους αγώνες έχουν και ξένες  κολυμβήτριες/έςMASTER των οποίων η δήλωση συμμετοχής θα γίνει από το σωματείο τους, την κολυμβητική ομοσπονδία τους ή και ατομικά.

7. Μετάλλια και διπλώματα θα απονεμηθούν στους 3 πρώτους νικητές/τριες σε κάθε κατηγορία και αγώνισμα.

8. Οι δηλώσεις και η αίτηση συμμετοχής (ατομικές και ομαδικές – σκυταλοδρομίες) θα πρέπει να κατατεθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα: why-n.gr 2 εβδομάδες πριν την ημέρα των αγώνων.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στη διοργάνωση μπορούν να συμμετέχουν οι κολυμβήτριες/τές που διαθέτουν αθλητικό δελτίο, το οποίο έχει εκδοθεί από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και ανήκουν σε κάποιο αναγνωρισμένο σωματείο.

Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα για τους κολυμβητές που δεν ανήκουν σε αναγνωρισμένο σωματείο από την ΚΟΕ,  να εκδίδουν αθλητικό δελτίοKOE και να λαμβάνουν μέρος στους αγώνες ως ανεξάρτητοι.

Με αυτό το τρόπο θα λαμβάνουν μέρος εντός συναγωνισμού και θα παίρνουν κανονικά τους προσωπικούς βαθμούς ως αθλητές.

Οι ανεξάρτητοι κολυμβητές δεν θα μπορούν να στελεχώνουν ομαδικά αγωνίσματα με επίσημες ομάδες παρά μόνο εκτός συναγωνισμού με άλλους ανεξάρτητους κολυμβητές ή όχι.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Κάλεσμα προς Σωματεία και προπονητές κολύμβησης

Με την έναρξη της συνεργασίας της εταιρείας μας whynot και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ),  καθώς και μετά  την προκήρυξης των αγώνων MastersPool (WSL) ακολούθησε ένα πρωτόγνωρο ενδιαφέρον από  κολυμβητές και αθλούμενους γενικότερα.

Αντιλαμβανόμενοι λοιπόν ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από κολυμβητές μεγαλύτερης ηλικίας  που επιθυμούν να επιστρέψουν στις πισίνες αγωνιστικά,  αλλά και ένας σημαντικός αριθμός από  αθλούμενος που τους ενδιαφέρει να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους στον υγρό στίβο, θεωρούμε υποχρέωση μας να συμβάλλουμε και εμείς από την πλευρά μας στην προσπάθεια και στις πρωτοβουλίες της  Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) ώστε αυτή η τάση να ενισχυθεί περισσότερο.

Με την πρωτοβουλία μας αυτή, καλούμε λοιπόν τα σωματεία που ανήκουν στον δυναμικό της ΚΟΕ  και τους προπονητές κολύμβησης που ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της κολύμβησης Masters στην Ελλάδα να επικοινωνήσουν μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας ή αποστέλλοντας emailcontact@whyn.gr. Εμείς με την σειρά μας θα δημιουργήσουμε στην ιστοσελίδα μας και στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης μια λίστα με σωματεία και προπονητές που υποστηρίζουν την κολύμβηση Masters και στους οποίους θα μπορέσουν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι κολυμβητές – αθλητές αλλά και αθλούμενοι για περαιτέρω πληροφορίες.

Ίσως ήρθε η ώρα για αρκετούς κολυμβητές να γυρίσουν στις πισίνες ανοίγοντας το δρόμο και για πολλούς περισσότερους που δεν το είχαν τολμήσει σε νεότερη ηλικία. 

Bαθμολογία WSL MastersPool league 2022

MastersPool Races