Γιατί Bike Challenge?

Η ιδέα πίσω από την δημιουργία του Bike Challenge Tour ήταν η διοργάνωση ενός αγώνα στα πρότυπα αντίστοιχων των Ποδηλατικά ανεπτυγμένων χωρών, που θα μπορούσε να παρέχει στους συμμετέχοντες λίγο από την αίγλη των πολυήμερων γύρων, διοργανωμένο με επαγγελματισμό αλλά, το πιο βασικό, χωρίς αποκλεισμούς.

Θέλαμε να φτιάξουμε έναν αγώνα που θα μπορούν οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές να κυνηγήσουν νίκες, χρόνους και κατατάξεις αλλά να μπορούν παράλληλα να συμμετάσχουν και απλοί ερασιτέχνες που θα έβλεπαν τον αγώνα αυτόν ως ένα Challenge.

Έτσι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνουμε έναν τριήμερο αγώνα ανοικτό σε όλους. Χωρισμένο σε ηλικιακές κατηγορίες πενταετίας, χωρίς ψιλά γράμματα και αναγκαστικές συμμετοχές με δελτίο αθλητή ή άλλο, που όμως θα έχει την αίγλη και τον συναγωνισμό ενός μεγάλου αγώνα, μιας και η νίκη στην γενική κατάταξη αλλά και στα επιμέρους Εταπ, θα έχει έπαθλα και λόγω της δυσκολίας του αγώνα, ιδιαίτεροo prestige για τους νικητές.

Η ποδηλασία είναι για πολλούς από εμάς το χόμπυ μας, όσο και αν προπονούμαστε σχεδόν “επαγγελματικά” και πολλές φορές αυτό είναι κάτι που το ξεχνάμε. Αυτό θέλουμε να θυμίσουμε σε όλους με το Bike Challenge Tour. Ναι, προπονούμαστε. Ναι, αγωνιζόμαστε για το καλύτερο. Ναι, μερικοί από εμάς ανήκουν στην αφρόκρεμα της Ελληνικής ποδηλασίας, Αλλά οι περισσότεροι από εμάς το κάνουμε ως χόμπυ. Και ως χόμπυ θα πρέπει να μας διασκεδάζει. Αυτό είναι το Bike Challenge Tour. Μια αγωνιστική εκδήλωση με βασικό στόχο να περάσουμε καλά ανεξάρτητα από την θέση μας στην τελική κατάταξη.

Η επιλογή του μέρους και του χρόνου δεν έγινε τυχαία. Η Αργολίδα, τα παράλια και τα οροπέδιά της τον Μάιο είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Η πρωτομαγιά είναι πάντα μια ευκαιρία να περάσουμε χρόνο στη Φύση, είτε με το ποδήλατό μας είτε με άλλο μέσο. Τι καλύτερο λοιπόν, από ένα τριήμερο με την οικογένειά μας και τους φίλους μας, στην Αργολίδα την Πρωτομαγιά, όπου εμείς θα μπορούμε να αγωνιστούμε στα τρία Εταπ ενός άρτια οργανωμένου Γύρου και τον υπόλοιπο χρόνο να περάσουμε όμορφα με την οικογένειά μας στις παράλληλες εκδηλώσει που θα γίνουν τότε.

Τα ετάπ είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να παρέχουν πόνο αλλά παράλληλα να είναι “τερματίσιμα” από το απλό χομπίστα. 14χλμ Ατομικής Χρονομέτρησης στο Τολό την πρώτη μέρα. 84 χλμ με 1100 υψομετρικά, τη δεύτερη, σε μια βατή διαδρομή από τον Γαλατά προς την Τροιζήνα μέσα από το Φανάρι και το οροπέδιο εκεί.  Τρίτη μέρα με 80 χλμ επίσης και 1400 υψομετρικά προς την πλευρά του Αγγελόκαστρου και τερματισμό στην πλατεία της Ν. Επιδαύρου.

Νικητές στη Γενική Κατάταξη συνολικά, ανά ηλικιακή κατηγορία και ανά Εταπ, σε ατομικό αλλά και ομαδικό.

Πιστεύουμε ότι η ποδηλασία στη χώρα μας πρέπει να αναπτυχθεί ανοικτή για όλους, δίνοντας την χαρά της αγωνιστικής συμμετοχής χωρίς αποκλεισμούς,  με την συνύπαρξη, κορυφαίων αθλητών αλλά και απλών ερασιτεχνών, στις ίδιες διοργανώσεις με επαγγελματική διοργάνωση.

Σας περιμένουμε στο Bike Challenge 2017 για 100% πόνο και 101% Fun!