ΤΕΤΑΡΤΗ


Δυτικός Αργολικός Κόλπος (Τολό – Ναύπλιο – Κιβέρι)

Συναντιόμαστε στο Τολό, στην οδό Σέκερη. Ποδηλατούμε στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο Ναύπλιο. Μέσα από τους μικρούς δρόμους της πόλης, φτάνουμε στο λιμάνι και ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο κατευθυνόμαστε προς το χωριό Κιβέρι, το οποίο αποτελεί τον τελικό μας προορισμό. Η διαδρομή είναι πολύ εύκολη, ουσιαστικά επίπεδη, με πολλά διαφορετικά και όμορφα φυσικά τοπία κατά μήκος. Επιστρέφουμε με το αυτοκίνητο υποστήριξης. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να επιστέψει ποδηλατώντας με δική του/της ευθύνη.

  • Σημείο αναχώρησης: Τολό, Αργολίδας
  • Ώρα αναχώρησης: 09:00
  • Τερματισμός: Κιβέρι, Αργολίδας
  • Coffee break στο Κιβέρι: 30min
  • Όχημα Υποστήριξης: Ναι
  • Συνοδός: Ναι

Διαδρομή: 28km

Υψομετρικά: +180m

Μέση ταχύτητα: 25-30km/h

Βαθμός δυσκολίας: 1/5

Διάρκεια: 2 ώρες 


download σε .GPX ή .TCX

Τολό

Το  Τολό είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό με περίπου 2500 κατοίκους. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση νότια του Ναυπλίου και τη θερινή περίοδο προσελκύει πολλούς τουρίστες.  Η εικόνα που παρουσιάζει είναι ταυτόχρονα γραφική, ρομαντική και ειδυλλιακή. Χτισμένo σχεδόν πάνω στην παραλία έχει αντίκρυ του τρία πανέμορφα νησάκια. Το Κορωνήσι, τη Ρόμβη και το Δασκαλιό. Οι μόνιμοι κάτοικοί του ασχολούνται κατά κύριο λόγο με τις τουριστικές επιχειρήσεις και την αλιεία. Το μέρος, στο οποίο υπάρχει άριστη τουριστική υποδομή, διακρίνεται για τη φυσική του ομορφιά και τη φιλοξενία των κατοίκων του, χαρακτηριστικά που προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Κιβέρι

Το Κιβέρι είναι ένα γραφικό χωριό δίπλα στην θάλασσα με 995 κατοίκους. Οι ντόπιοι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία, τη γεωργία, τη κτηνοτροφία, ενώ τα τελευταία χρόνια ανθεί στην περιοχή και ο τουρισμός. Ως προς την ονομασία του χωριού ορισμένοι υποστηρίζουν ότι δόθηκε στην περιοχή όταν ο Καποδίστριας κυβερνούσε από εκεί για ένα μικρό διάστημα. Έτσι προέκυψε το κυβερνείο ή Κυβέρι και τελικά Κιβέρι.

Σημείο αναχώρησης:

Τολό, στην οδό Σέκερη

Ώρα αναχώρησης: 09:00