ΤΡΙΤΗ


Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου – Μυκήνες

Συναντιόμαστε στην καντίνα του Αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου στο Λυγουριό. Επισκεπτόμαστε για μισή ώρα τον αρχαιολογικό χώρο προτού αναχωρήσουμε. Περνάμε από πολλά μικρά και όμορφα χωριά κατά μήκος του δρόμου. Η διαδρομή είναι ως επί το πλείστον επίπεδη με μικρές ανήφορο-κατηφόρες. Μόλις φτάσουμε στις Μυκήνες, θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο για μια ώρα. Επιστρέφουμε με το αυτοκίνητο υποστήριξης. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να επιστέψει ποδηλατώντας με δική του/της ευθύνη

  • Σημείο αναχώρησης: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (Καντίνα)
  • Ώρα αναχώρησης: 08:30
  • Τερματισμός: Αρχαιολογικό χώρο Μυκηνών
  • Χρόνος επίσκεψης στο θέατρο Επιδαύρου: 30min
  • Χρόνος επίσκεψης στις Μυκήνες: 60min
  • Όχημα Υποστήριξης: Ναι
  • Συνοδός: Ναι

Διαδρομή: 48km

Υψομετρικά: +405m

Μέση ταχύτητα: περ. 25km/h

Βαθμός δυσκολίας: 3/5

Διάρκεια: 3:30 ώρες 


download σε .GPX ή .TCX

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου : Θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής. Η χωρητικότητά του ανέρχεται σε 13.000 θεατές και βρίσκεται στο Λυγουριό στο χώρο του Ασκληπιείου Επιδαύρου και σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από την παλαιά Επίδαυρο. Κτίστηκε στα τέλη του 4ου π.Χ αιώνα στην πλαγιά του Κυνόρτυου ΄Ορους,  για διασκέδαση των ασθενών του Ασκληπιείου και αποτελεί τυπικό στοιχείο της θρησκείας των Αρχαίων Ελλήνων.

Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών

Οι Μυκήνες σήμερα είναι ένα μικρό χωριό περίπου 450 κατοίκων. Βρίσκεται  στο ΒΑ μυχό της πεδιάδας της Αργολίδας. Μέχρι το 1928 το χωριό λεγόταν Χαρβάτι.  Έκτοτε πήρε ξανά το αρχαίο του όνομα.  Οι σημερινοί κάτοικοι του χωριού καλλιεργούν τη γη των προγόνων τους, υποδέχονται και παρέχουν υπηρεσίες στους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται καθημερινά την περιοχή, η οποία είναι ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους, παγκόσμια γνωστός. Η ιστορία του τόπου φυσικά συνδέεται με τις αρχαίες Μυκήνες.  Εκεί που χτύπαγε η καρδιά του πρώτου σημαντικού χερσαίου ελληνικού πολιτισμού, του μυκηναϊκού.

Σημείο αναχώρησης:

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (Καντίνα)

Ώρα αναχώρησης: 08:30