ΣΑΒΒΑΤΟ


Επίδαυρος – Πόρο

Αναχωρούμε από το λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου και ποδηλατούμε στο δρόμο που οδηγεί στην πόλη του Γαλατά και στη συνέχεια με καραβάκι καταλήγουμε στον Πόρο. Μετά τα πρώτα 3km, στρίβουμε αριστερά όπου τα επόμενα 3.5km είναι πολύ δύσκολα. Υπάρχει μια συνεχόμενη ανηφόρα με μέση κλήση +6%. Η υπόλοιπη διαδρομή είναι μέτρια ως απαιτητική, με σύντομες ανηφόρες, και πολλά όμορφα διαφορετικά τοπία δίπλα στην θάλασσα. Μόλις φτάσουμε στο Γαλατά, παίρνουμε το πλοίο για το Πόρο, όπου μένουμε για μία ώρα. Επιστρέφουμε με το αυτοκίνητο υποστήριξης. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να επιστέψει ποδηλατώντας με δική του/της ευθύνη.

  • Σημείο αναχώρησης: Λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου (φάρος)
  • Ώρα αναχώρησης: 08:00
  • Τερματισμός: Γαλατάς
  • Όχημα Υποστήριξης: Ναι
  • Συνοδός: Ναι

Διαδρομή: 39km

Υψομετρικά: +470m

Μέση ταχύτητα: 20-22km/h

Βαθμός δυσκολίας: 4/5

Διάρκεια: 2:30 ώρες 


download σε .GPX ή .TCX

Αρχαία Επίδαυρος

Η Αρχαία Επίδαυρος βρίσκεται στο ΒΑ τμήμα του νομού Αργολίδος. Είναι ένας δημοφιλής  ιερός χώρος, αρχαιολογικής σημασίας, φυσικής ομορφιάς και τουριστικού ενδιαφέροντος. Κτισμένη αμφιθεατρικά επάνω στα ερείπια της ομώνυμης αρχαίας πόλης, συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα. Αριθμεί περίπου 2000 κατοίκους, η πλειοψηφία των οποίων ασχολείται επιτυχημένα με την αυξανόμενη τουριστική δραστηριότητα της περιοχής, καθιερώνοντας την σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς αναψυχής. Παράλληλα, άλλες ενασχολήσεις του ντόπιου πληθυσμού είναι η καλλιέργεια της γης, η παραγωγή ελαιόλαδου και  εσπεριδοειδών και το ψάρεμα.

Πόρος

Ο Πόρος, είναι ένα ηφαιστειογενές  νησί με πυκνή βλάστηση και γραφικούς κόλπους, με καταγάλανα νερά. Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Σαρωνικού κόλπου, ακριβώς απέναντι από τις πελοποννησιακές ακτές. Έχει έκταση 31 τ.χλμ. και πληθυσμό περίπου 4.500 κατοίκους. Το κλίμα του είναι ήπιο με δροσερό καλοκαίρι και μαλακό χειμώνα. Πόρος  σημαίνει «πέρασμα» και προέρχεται από το γραφικό θαλάσσιο πέρασμα  (200  μ.) που χωρίζει το λιμάνι του  Πόρου από το Γαλατά  που βρίσκεται στην απέναντι Πελοποννησιακή Ακτή.

Σημείο αναχώρησης:

Λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου (φάρος)

Ώρα αναχώρησης: 08:00